SDP TEŠANJ: Kako se troši 330.000,00 KM za zimsko održavanje puteva

04 Jan 2016
3151 puta

Ne pada snijeg, samo, da pokrije tragove...“ ponekad, prije, da otkrije neke naše slabosti.

Ovog puta „iznenadni“ snijeg , trećeg januara, je otkrio slabosti u zimskom održavanju puteva i javnih površina u našoj Općini.

Naime, prevelike i neosnovane, sve više, hvale aktuelne vlasti u svim segmentima života i rada izgleda „uspavale“ su vlast kao i što je januarsko sunce i toplo vrijeme uspavalo službu zimskog održavanja i čišćenja snijega.

Nemamo namjeru, kao opozicija, ovo koristiti da bi krtikovali poziciju, vlast SDA. Ostavljamo to građanima, javnosti...ako su zadovoljni, neka bude tako.

Međutim, znamo da se za ovu namjenu, u Budžetu Općine Tešanj, izdvoje značajna finansijska sredstva, naših građana kroz razne poreske obaveze i vanporezne namete i obaveze, posebno u urbanim zonama, a šta se dešava...

Dovoljno je bilo prošetati gradom i da se vide sve slabosti i tragovi neorganizovanog važnog segmenta života, iako se iz Budžeta Općine Tešanj za ovu namjenu, godišnje, izdvoji 330.000,00 KM.

Komisija za informisanje OOSDPBiH Tešanj

                                            

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.