OPOZICIJA U TEŠNJU SA JEDNIM KANDIDATOM ZA NAČELNIKA

Jučer, 16.02.2016.godine u staroj sali Općinskog vijeća u Tešnju potpisana izjava o zajedničkom političkom djelovanju.

SDP BiH, SzBiH, SBB-Fahrudin Radončić, DF, BPS-Sefer Halilović Stranka penzionera/umirovljenika su se dogovorile da podrže zajedničkog nestrančkog kandidata za načelnika Općine.

"Kroz realizaciju ovog političkog dogovora, ovih 6 stranaka, SzBiH želi da povrati izgubljeno povjerenje građana općine Tešanj u politiku, institucije općine Tešanj i instituciju općinskog načelnika." - Muhidin Alić OOSzBiH Tešanj

opozicija1

Opozicija je pozvala sve progresivne snage koje imaju politički kapacitet i dijele viziju zajedništva, prosperiteta, solidarnosti, jednakost i pravednosti-da se pridruže u kreiranju pravednije OPĆINE TEŠANJ PO MJERI SVIH GRAĐANA, BEZ OBZIRA GDJE PRIPADAJU U SVOM POLITIČKOM OPREDJELJENJU.


Govoreći o drugim ciljevima ove inicijative Muhidin Alić je rekao:"Ove stranke žele da ostvare i druge ciljeve, prije svega da omoguće građanima transparentan način da dođu do resursa Općine, da efikasnije upravljamo Javnim preduzećima i efikasnije borimo protiv kriminala i korupcije. Želimo privrednicima dati sve moguće poticaje i da naši radnici ne zarađuju najniže plate."

Potpisivanju izjave su pristupile 3 stranke: SDP, BPS i SzBiH. Stranka penzionera, SBB i DF čekaju odobrenje centrala da pristupe činu potpisivanja.

opozicija2"Želimo da promijenimo koncept vlasti koja ja zadnjih 20 godina u općini Tešanj, i sigurno da danas kada potpisujemo ovu izjavu ne možemo reći da u Općini sve nije dobro urađeno, ima tu i dobrih stvari, ali ima tu i onih stvari koje mi vidimo drugačije." Senad Subašić-SDP Tešanj.

Ova inicijativa je prvi put nastala 2008.godine kada su SDP, BPS i SzBiH potpisale protokol o zajedničkom djelovanju u općinskom vijeću.

Senad Subašić na kraju dodaje da je to bila postizborna koalicija a da je ovo pokušaj prije izbora da se definišu jasni stavovi i ne bude problema u djelovanju ovih šest političkih partija.

opozcija4

opozicija3

 

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.