Nastavlja se projekt obrazovanja odraslih u ZDK

11 Mar 2016
1828 puta

Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona i bh. ured Instituta za međunarodnu saradnju "Njemačkog saveza visokih narodnih škola DVV International" potpisali su ugovor o saradnji tokom 2016.godine.

Potpisivanje ugovora nastavak je višegodišnje uspješne saradnje na polju unapređenja aktivnosti ministarstva u oblasti obrazovanja odraslih, kroz stručnu i finansijsku podršku DVV International.

Ugovor o saradnji potpisali su ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK Mensur Sinanović i direktor DVV International – ureda u BiH Emir Avdagić. Zahvaljujući pomoći njemačkog instituta saradnja u oblasti obrazovanja odraslih i kvalitetna provedba Zakona o obrazovanju odraslih na području Zeničko-dobojskog kantona neće se prekidati.

Njemački savez visokih narodnih škola – DVV International od 2000. godine pruža različite vidove podrške u oblasti obrazovanja odraslih širom Bosne i Hercegovine i kroz različite vidove podrške prisutan je već treću godinu na području ZDK. U fokusu zajedničkih aktivnosti ministarstva i DVV Internacional tokom ove godine biće podrška razvijanju kapaciteta menadžmenta u obrazovanju kroz obuku jednog broja direktora iz obrazovnog menadžmenta, razvijanje ljudskih kapaciteta ministarstva i Pedagoškog zavoda, te obuka jednog broja uposlenika škola u ciklusima "Osnove andragoške obuke".

(FENA) H.D.

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.