Čestitka u povodu 4. aprila - Dana otpora općine Tešanj fašizmu

U povodu 4. aprila - Dana otpora općine Tešanj fašizmu upućujemo iskrene čestitke građanima općine Tešanj i ponosno podsjećamo na naš historijski kontinuitet u borbi za dobro, a protiv zla.


Sjećanje na 4. april nas prvo podsjeća na one koji su položili svoje živote u odbrani Bosne i Hercegovine braneći svoju domovinu, porodicu, čast i univerzalne vrijednosti. Stoga ih se sjećamo s tugom i ponosom, odajući priznanje njihovim porodicama na žrtvama koje su podnijeli. Priznanje odajemo i svim učesnicima odbrane Bosne i Hercegovine kroz njenu historiju, a posebno živim braniocima u periodu 1941-1945 te 1992-1995.
Postoji stalno nastojanje da se izjednače zločinac i žrtva, da se zlo prikaže kao dobro, fašističke ideje kao nečije pravo. Negiranjem genocida i ratnih zločina oživljavaju se pogrešne ideje i politike. U našim mislima i našim srcima znamo šta je istina i vjerujemo u istinsku pravdu.
Bosna i Hercegovina, kao jedina domovina koju imamo će to nadživjeti. Sve nedaće i svi izazovi jednog dana postat će prošlost.
Općina Tešanj i njeni građani imaju nadu i očekivanje da će živjeti u pravednijem i razvijenijem društvu. Vjerujemo u budućnost naše domovine i radimo na napretku naše općine i cijele Bosne i Hercegovine.

PREDSJEDAVAJUĆI OPĆINSKOG VIJEĆA
Senad N. Subašić, dipl. ecc.

OPĆINSKI NAČELNIK
mr.sc. Suad Huskić, profesor

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.