GI Borik: Vlasti Banje Luke ignorišu presudu Vrhovnog suda RS-a

15 Apr 2016
1528 puta

Građanska inicijativa za Borik optužila je gradske vlasti Banje Luke da ignorišu presudu Vrhovnog suda RS-a.

Ovo udruženje građana traži da se zaštiti od uništenja javna zelena površina i dječje igralište u naselju Borik, gdje je planirana izgradnja pravoslavne crkve.

U saopćenju izražavaju razočaranje odnosom gradskih vlasti Banje Luke prema građanima tog naselja i onima koji su ih podržali.

-Pozivamo predstavnike gradskih vlasti na odgovoran odnos prema građanima, jer ignorisanjem ovog problema pokušavaju da umanje prava građana i Građanske inicijative za Borik. Prije svih, to su predsjednik Skupštine grada Banja Luka Budimir Balaban i gradonačelnik Slobodan Gavranović - navode u saopćenju.

Uputili su dopis Balabanu još 3. marta, sa zahtjevom da u što kraćem roku Skupština grada postupi u skladu s rješenjem Vrhovnog suda RS, kojim se žalba Građanske inicijative za Borik uvažava, poništava odluka Skupštine grada Banja Luka o neusvajanju Građanske inicijative za Borik i predmet vraća na ponovno razmatranje.

Do danas nisu dobili odgovor.

(FENA) L.A.

 

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.