Vikend akcija u saobraćaju na području ZDK

22 Apr 2016
1192 puta

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona ovog vikenda realiziraju akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, s posebnim akcentom na kontrolu preticanja i brzine kretanja vozila. 

Aktivnosti policijskih službenika usmjerene su na preduzimanje represivnih mjera prema vozačima za koje se utvrdi da su počinili prekršaje u saobraćaju, a sankcionisati će se i drugi učesnici u saobraćaju u slučajevima kršenja propisa iz Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u Bosni i Hercegovini. 

Iz Odsjeka za odnose s javnošću, analitiku i planiranje MUP-a ZDK, rečeno je Feni, posebno upozoravaju vozače na zakonska ograničenja u pogledu brzine kretanja vozila, te načine i uvjete pod kojima mogu izvršiti radnju preticanja, kao i druge radnje tokom upravljanja vozilom, kako bi na taj način zaštitili sebe, osobe koje prevoze, kao i druge učesnike u saobraćaju. 

(FENA) M.B.

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.