Forum mladih OOSDPBiH Tešanj za 10 godina uložio preko 40 hiljada KM u obrazovanje

26 Apr 2016
4245 puta

U ugodnoj atmosferi, uz prisustvo 120 zvanica, 22. aprila u Motelu “Plavi” Jelah održana je 10. jubilarna “Donatorska večera” Fonda za unapređenje obrazovanja Foruma mladih SDPBiH Tešanj.

Uz prisustvo domaćih gostiju, među zvanicama su bili i Predsjednik SDPBiH Nermin Nikšić, Generalni sekretar SDPBiH Irfan Čengić, Predsjednik Foruma mladih SDPBiH Damir Filipović, kao i drugi zvaničnici SDPBiH, Načelnica Općine Doboj – Jug Jasminka Begić, Gradonačelnik Doboja Obren Petrović. Doprinos uspješnosti Donatorske večere su dali i ugledni privrednici sa područja naše Općine.

Forum mladih Socijaldemokratske Partije BiH Tešanj je sa ciljem pružanja finansijske pomoći studentima osnovao Fond za stipendiranje i kreditiranje studenata sa prostora općine Tešanj.

2011. godine Fond je preimenovan u Fond za unapređenje obrazovanja i sredstva Fonda su usmjerena na pružanje raznih vidova pomoći studentima i učenicima.

U periodu 2006. – 2016. godina Fond je ukupno stipendirao 20 studenata sa područja naše općine, dok je u 10 godina rada i djelovanja Fond isplatio 365 jednokratnih novčanih pomoći studentima i učenicima“ rekao je predsjednik Komisije fonda za unapređenje obrazovanja Hundur Muhamed prezentirajući rezultate rada Fonda u 10 godina postojanja.

Pored pružanja finansijske pomoći putem stipendija i jednokratnih novčanih pomoći sredstvima Fonda je u 10 godina postojanja realizovan i veliki broj drugih aktivnosti koje imaju za cilj unapređenje obrazovanja, kao što su :

- opremanje mini biblioteke FOM SDPBiH Tešanj

- donacija knjiga JU "Opća biblioteka" Maglaj i JU "Opća biblioteka" Tešanj

- konkursi za najbolje literarne radove u povodu Dana državnosti BiH

- donacije školskog pribora

- pomoć djeci sa posebnim potrebama

- podjela novogodišnjih paketića

- promocija knjiga i sl.

Za sve realizovane aktivnosti u proteklih 10 godina iz Fonda je utrošeno preko 40. 000,00 KM.

U toku priprema za obilježavanje 10 godina od osnivanja Fonda Forum mladih je odlučio da Fond, u znak sjećanja na velikog čovjeka, druga, humanitarca i prvog predsjednika Skupštine Fonda, preimenuje u Fond za unapređenje obrazovanja "Jasmin Smailbegović – SISI".

Forum mladih se i ovom prilikom zahvaljuje svima koji su na bilo koji način pomogli da Fond uspješno djeluje 10 godina i realizuje veliki broj aktivnosti. Jer bez vaše pomoći, svih ovih godina, ne bi uspjeli sve ovo ostvariti. Hvala svima vama koji pomažete u ostvarivanju ove naše ideje“ rekao je predsjednik Foruma mladih OOSDPBiH Tešanj Idham Kruško.

Također pozivamo sve one koji su zainteresovani da daju svoj doprinos u unapređenju obrazovanja da nam se pridruže jer "Obrazovanje je najjače oružje koje se može iskoristiti da bi se promijenio svijet" (Nelson Mandela).

Komisija za informisanje

Foruma mladih OOSDPBiH Tešanj 

sdpdonatorska1

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.