DF TEŠANJ: SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

30 Maj 2016
3193 puta

Usljed prisutnih pogrešnih interpretacija i shvatanja uloge DF-a Tešanj u političkom životu općine Tešanj u proteklih par mjeseci, smatramo potrebnim, ali i obaveznim da svoje članove, simpatizere i javnost objektivno informišemo o principima po kojima u posljednje vrijeme djelujemo.

DF Tešanj, na poziv drugih političkih subjekata učestvuje u radu koordinacije stranaka, koje žele kandidovati zajedničkog kandidata za Načelnika općine Tešanj na lokalnim izborima 2016 godine. Ova odluka je donesena na osnovu usaglašenog mišljena članstva i organa stranke , da je za dalji napredak i objektivan pristup razvoju potencijala (koje naša sredina nesumnjivo ima), potreban kandidat za Načelnika koji nije opterečen političkim životom, bilo koje političke stranke koja je do sada egzistirala na području općine Tešanj ili da to bude ličnost koja do ovih izbora nije učestvovala u političkom radu neke od stranaka.
Cijenimo, da ovaj kriterij kandidata za poziciju Načelnika općine mogu podržati svi objektivni građani, koji žele ravnopravan tretman u svakoj oblasti života lokalne zajednice, neopterečeni političkim uticajem niti obavezama spram političke partije.
Demokratska fronta Tešanj, po prvi put izlazi na lokalne izbore 2016 godine, POTPUNO SAMOSTALNO I SA VLASTITOM KANDIDATSKOM LISTOM za općinsko vijeće.
U definisanju izborne strategije nećemo uticati na druge političke subjekte, ali nećemo dozvoliti da drugi nametnu nama obaveze ili aktivnosti koje će činiti sastavni dio izbornog nastupa na predstojećim lokalnim izborima za općinsko vijeće.
Iz poštovanja prema građanima, naša kampanja neće biti agresivna, destruktivna, te zasnovana na neargumentovanim optužbama za eventualne propuste iz ranijeg perioda.
Svjesni činjenice da kroz političke stranke u izborima učestvuju naši sugrađani, poznanici, komšije, smatramo da nemamo pravo narušavati dostojanstvo njih i njihovih porodica, te time razvijati atmosferu sukoba i nedostatka prostora za međusobnu komunikaciju i konstruktivan rad u kojem različitim mišljenjima trebamo doći do najboljih rješenja za našu zajednicu.
Poštovanim građanima nastojimo ponuditi nastavak razvoja naše općine na novim osnovama sa novim ljudima, koji su neopterečeni političkim hipotekama iz ranijeg perioda.U mjeri u kojoj u tome uspijemo, svjesni smo da preuzimamo i odgovornost za koju smo svakako spremni. Ako u našim nastojanjima ne napravimo uspjeh, sa punim poštovanjem smo spremni da prihvatimo iskazanu volju birača.

Svjesni činjenice da je politička utakmica u koju ulazimo jako teška, iskreno se nadamo da ćemo prije svega zadržati ljudsko dostojanstvo i to će, bez obzira na izborni rezultat bio naš najveći uspjeh.

S osobitim poštovanjem
Demokratska fronta Tešanj

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.