Nevrijeme zahvatilo dijelove Srbije i BiH

11 Avg 2016
2743 puta

Snažno olujno nevrijeme je pričinilo štete u zapadnoj Srbiji, te općinama Maglaj i Žepče u BiH.

Nevrijeme praćeno obilnom kišom i gradom, koje je u noći na četvrtak zahvatilo općinu Kosjerić, prouzrokovalo je oštećenja na putnoj infrastrukturi, ali i na poljoprivrednim kulturama, izjavio je predsjednik općine Milijan Stojanić.

Prema njegovim riječima, nevrijeme je trajalo oko dva sata i palo je više od 60 litara kiše po kvadratnom metru, prenosi Tanjug.

Stojanić je rekao da je u nekoliko sela pričinjena velika šteta na voćnjacima.

Općinu Kosjerić je od početka godine nekoliko puta pogodilo jako nevrijeme.

Grmljavina i kiša

Predsjednik općine Bajina Bašta Radomir Filipović izjavio je da je tu općinu tokom prethodne večeri zahvatilo jako nevrijeme.

On je naveo da je šteta pričinjena na infrastrukturi i poljoprivredi, dodajući da će preciznije informacije biti poznate tokom današnjeg dana.

Nevrijeme praćeno grmljavinom i jakom kišom zahvatilo je nešto poslije 20 sati Čačak, Gornji Milanovac i dio Lučana.

Olujno nevreme praćeno gradom pogodilo je i Požegu, u kojoj se za tridesetak minuta sručilo oko 33 litra padavina.

U jednom trenutku ulice su bile prekrivene gradom, koji je pričinio štetu na mnogim vozilima, javlja RTS.

Velika količina padavina dovela je do izlijevanja šahtova u podrumima pojedinih stambenih zgrada.

Led u Maglaju i Žepču

Snažno olujno nevrijeme je tokom popodnevnih sati u srijedu zahvatilo šire područje općina Žepče i Maglaj, prenosi agencija Fena.

Nevrijeme, praćeno ledom, gradom i grmljavinom nanijelo je velike štete, jer su padali komadi leda i grada veličine do šest centimetara u prečniku.

Najviše leda i grada palo je na područje između Žepča i Maglaja, u dijelovima iza tunela Karaula, na magistralnom putu M-17, u naseljima Ozimica, Goliješnica, Brankovići, Ljubatović, Novi Šeher, Čobe i Liješnica.

U nekim seoskim naseljima led je potpuno uništio poljoprivredne kulture, oštećena je velika površina sa zasadima malina i nekoliko plastenika.

Na području općine Maglaj oštećeno je više od 20 vozila. U mjesnim zajednicama na području Maglaja oštećeno je više krovova na stambenim objektima, a snažan vjetar je u centru grada oborio jedno stablo.

Najviše štete od nevremena zabilježeno u naselju Novi Šeher kod Maglaja, gdje je tokom poslijepodnevnih sati na većem području nestalo električne energije.

Meteorološke službe za petak predviđaju umjereno i oblačno vrijeme, ponegdje sa slabom kišom.

Izvor: Agencije

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.