Općina Doboj Jug: Poziv na susret sa predstavnicima Ministarstava i Kantonalne službe za zapošljavanje

09 Mar 2017
3363 puta

Obavještavamo Vas i pozivamo na susret sa predstavnicima Ministarstava i Kantonalne službe za zapošljavanje ZDK u PETAK 10.MARTA 2017.godine, u sali Općinskog vijeća Doboj Jug, u 9 sati.

S obzirom da je u našemu društvu izražen problem nedovoljne podrške vrijednostima koje su od vitalnog značaja za naš društveni i ekonomski život, a to su prvenstveno ostvarivanje prava na rad, kao mjere društvene zajednice koje doprinose unapređenju tržišta rada, bržeg zapošljavanja i boljem poslovnom okruženju, u Doboj Jugu će se u PETAK 10.marta 2017.godine u 9,00 sati u Sali Općinskog vijeća  održati Okrugli sto na kome   će se prezentirati poticajne mjere Federalnog zavoda za zapošljavanje, putem kantonalne Službe za zapošljavanje i poticajne mjere Ministarstva za privredu Zeničko-dobojskog kantona. Očekujemo potvrdu i sudjelovanje i predstavnika Ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta koji će predstaviti planirane poticaje ovoga Ministarstva u 2017. godini.


Od sudionika i prezentatora na Okruglom stolu očekujemo prisustvo Ante Pešića, direktora Službe za zapošljavanje ZDK sa saradnicima, zatim Zlatka Jelića- ministra Ministarstva za privredu ZDK sa pomoćnicima, očekuje se potvrda i dolazak Federalnog ministra Ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta  Amira Zukića sa saradnicima, a domaćin skupa je Općinski načelnik  MIRNES TUKIĆ,članovi Razvojnog tima,te predstavnici  privrednika Doboj Juga i građana općine  sa evidencije nezaposlenih Biroa rada.

 Općinski načelnik
    Mirnes Tukić

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.