Doboj jug: Ministarstvo BIZ-a ZE-DO kantona odbobrilo 52 stipendije Istaknuto

Uz prisustvo studenata iz Doboj Juga kojima je ministarstvo BIZ-a ZE-DO kantona odobrilo stipendije za školsku 2013/2014 godinu , u sali općinskog vijeća upriličena je ceremonija potpisivanja ugovora sa ovogodišnjim korisnicima stipendija. Osim, načelnice Doboj Juga Jasminke Begić, predstavnika Službe za CZ,OU i ZP ovom činu je prisustvovao i resorni ministar za boračka pitanja u vladi ZE-DO kantona Nedžad Lokmić.

Općinska načelnica je čestitala prisutnim studentima na uspjehu što su im odobrene stipendije, kazavši da sa područja ove općine samo dva studenta po raspisanim kriterijima nisu ušla u krug studenata kojima su odobrene stipendije, a njih je ove godine 52 . Osim toga iz budžeta općine je odobreno 31.050 maraka za 31 stipendistu te novčana pomoć za školovanje 7 nadarenih učenika što je u poređenju na dosadašnji broj korisnika stipendija ove godine najveći broj korisnika. Načelnica je pohvalila mlade Doboj Juga koji su dali nesebičan doprinos kao volonteri na saniranju posljedica poplave. Kazala je da je znanje najveće oružje sa kojima mladi mogu mijenjati svijet i sebe, zaželivši svim studentima mnogo uspjeha u daljem toku školovanja.
Ministar Nedžad Lokmić su kazao da je kanton i društvo u cjelini u vrlo teškoj financijskoj situaciji, tako da cifra od 1365 odobrenih stipendija nije mogla biti veća. On je istakao da je početkom školske godine ovo ministarstvo izdvojilo 129.000 maraka za nabavku udžbenika. Isplata stipendija ići će vrlo brzo,ali najdalje početkom idućeg mjeseca, kazao je ministar Lokmić koji je nakon okončanja procedura potpisivanja stipendija po istom zadatku otputovao u općine Usora i Tešanj.

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.