Općina Doboj - Jug: Sarajevska općina Centar donirala novčanu pomoć Istaknuto

25 Jun 2014
2779 puta

Najmnogoljudnija Sarajevska općina Centar ima društvenu odgovornost i solidarnost prema nerazvijenim sredinama.U posljednja tri mandata izdvojeno 10,8 miliona maraka. Za 22 poplavljene općine vijeće odobrilo grant od pola miliona maraka.

 

Višečlana delegacija Općine Centar Sarajevo na čelu sa predsjedavajućim OV Nedžadom Ajnadžićem boravila je u Općinama Doboj Istok, Doboj,Doboj Jug, Maglaj i Žepče kojom prilikom je potpisala protokole o realizaciji granta pod nazivom 'Pomoć drugim općinama za sanaciju posljedica poplava i klizišta' za koje namjene je Općina Centar izdvojila pola miliona maraka za dvadesetdvije općine. Općini Doboj Jug je ovim povodom namjenski uručena pomoć u iznosu od dvadeset hiljada maraka.
Nedžad Ajnadžić je kazao da općina Centar ima društvenu odgovornost pomažući male i nerazvijenije lokalne zajednice .U ove namjene u posljednja tri mandata Općina Centar je izdvojila više od deset miliona maraka.
„Posljednje poplave i klizišta su napravile razorne štete u više sredina naše zemlje.Na prijedlog načelnika Dževada Bećirevića,općinsko vijeće se nije dvoumilo da odvoji sredstva i pruži znatnu materijalnu i novčanu pomoć nastradalim područjima",kazao je Nedžad Ajnadžić.
Zahvaljujući se na podršci i razumijevanju,općinska načelnica Jasminka Begić nije krila zadovoljstvo što je i Općina Centar prepoznala potrebe poplavljenih građana Doboj Juga . 'Svaki vid pomoći nama je dobro došao.Trebaće nam puno vremena da se nakon poplave oporavimo.Samo u oblasti privrede na području općine štetaj(direktna i indirektna) je jedanaest miliona maraka, na stambenom fondu je oko tri milion' , kazala je načelnica Begić istakavši da je pomoć od Općine Centar Sarajevo treća pomoć koju ova općina pruža Doboj Jugu,što je za svaku pohvalu.Pomoć ovoj poplavljenoj općini dolazi,ali na šačicu.U subotu se očekuje dolazak višečlane delegacije iz bratimljene Opštine Sindžan(Ankara) koja je najavila konkretnu pomoć. Za početak donirali su sredstva za stotinu iftara dnevno za postače iz Doboj Juga ,a poplavljenim građanima obećali i novčanu pomoć.

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.