Doboj Jug: Počelo predškolsko obrazovanje za prvačiće Istaknuto

Utorak, 3.mart 2015 godine za 49-toro mališana ostaće datum za trajno pamćenje. Tačno njih toliko počelo je pohađati obaveznih 152 časa predškolskog obrazovanja, kako bi sa Novom školskom 2015/2016 godinom moglo krenuti u prve razrede osnovne škole.

S obzirom da Doboj Jug ne raspolaže sa ustanovama za predškolski odgoj, ove poslove je dobila JU za predškolski odgoj „Obdanište“ iz Tešnja. Tako će za nastavnice razredne nastave-uposlenice ove ustanove Srebrenku Hodžić i Velidu Kadušić narednih dana biti puno posla. Četrdesetoro mališana će svoja prva znanjaa kroz ovaj vid obrazovanja sticati u OŠ “21 mart Matuzići“,odnosno u Centralnoj školi u dvije smjene, dok će njih svega devetoro sa nastavnicom razredne nastave-uposlenicom Obdaništa iz Tešnja Nađom Saltagić imati obavezno predškolsko obrazovanje u Područnoj školi Mravići u kojoj inače nastavu pohađa nešto više od šezdesetoro učenika.

Današnji dan će ostati upamćen i za njihove roditelje,jer su dočekali da im djeca-zdrava i živa otpočnu novu fazu života. Pjesnik je davno napisao:“ Od rođenja,pa do groba, najljepše je školsko doba.
Iz Područne škola u Mravićima ove godine izlazi 18-toro,a upisuje se svega devetoro mališana. Odraz manjeg priliva i upisa učenika u mnogim školama u BiH je odraz pada nataliteta, što je slučaj i u Općini Doboj Jug.

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.