I u Doboj Jugu obilježen Dan Armije RBiH Istaknuto

Učenjem Fatihe i polaganjem cvijeća na centralnom Spomen obilježju u Matuzićima za sve poginule civile, šehide i broce ARBiH u posljednjem odbrambeno oslobodilačkom ratu 1992-1995 godine, borce NOR-a i nedužno stradale civile sa ovog prostora iz II Svjetskog rata,na skroman način je obilježen 15.April-Dan ARBiH.

U delegaciji za polaganje cvijeća koju je predvodila općinska načelnica Jasminka Begić našli su se predstavnici boračkih organizacija: Ispred RVI –organizacije Doboj Jug bio je Kemal Zajimović, ispred JOB-a Selim Škiljo, CŽR Emira Arnaut koja je ujedno i općinska vijećnica,organizacije demobilisanih boraca Mehmed Muratović, te Mevludin-Sindo Huskić, predstavnik organizacije porodica poginulih boraca i šehida odbrambeno-oslobodilačkog rata.
Kako se ovaj praznik poklapa sa godišnjicom smrti brigadira ARBiH Adnana Barjaktarevića-komandanta Dobojske 203-će Slavne mtbr brigade Doboj-Bosna ARBiH,kasnije transformisane u 373 .bbr istoimenu brigadu, učenjem Fatihe prisutni su odali počast svom rano umrlom komandantu.
Općina Doboj Jug sa boračkim organizacijama ima lijepu tradiciju obilježavanja značajnih historijskih datuma iz novije prošlosti.

 

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.