Završeni radovi na izgradnji ljetnikovca i pristupne staze za osobe sa invaliditetom (OSI) na lokalnom izletištu u općini Doboj Jug Istaknuto

Udruženje paraplegičara i oboljelih od dječije paralize je uspješno implementiralo projekat „Sudjelovanje u životu zajednice s drugima po jednakim uvjetima“ koji se odnosio na izgradnju ljetnikovca i pristupne staze za osobe sa invaliditetom (OSI) koji je ovih dana konačno u potpunosti završen na zadovoljstvo svih OSI kao i građana lokalne zajednice.

OSI su konačno dobili svoj kutak na lokalnom izletištu čime su uklonjene fizičke i društvene barijera u cilju stvaranje boljeg okruženja za osobe sa invaliditetom u lokalnoj zajednici, a samim tim i doprinos omasovljenju i razvoju izletničkog, zdravstveno-rekreativnog turizma za OSI i sve građane lokalne zajednice i šire. Ovaj projekat je samo dio aktivnosti projekta „IN-Inplementacija UN Konvencije o pravima osoba sa invaliditetom u BiH“ koji se provodi uz podršku Helsinškog parlamenta građana iz Banja Luke, a finansiran je od strane Evropske Unije. Zahvaljujemo se HPG Banja Luka, Evropskoj uniji, institucijama, privrednim subjektima i NVO koji su na bilo koji način učestvovali u implementaciji projekta kako bi OSI ravnopravno s drugima bile uključene u sve tokove društvenog života na lokalnoj zajednici.
Pored ovoga ohrabrujuća vijest je što će donacijom JP BH Pošte i općine, OSI pored ljetnikovca dobiti još jedan objekat na lokalnom izletištu, a to je WC prilagođen za osobe koje se kreću uz pomoć invalidskih kolica čija je izgradnja u poodmakloj fazi.
Koordinator projekta: Edib Skulić

 
{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.