DOBOJ JUG: IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA SINDIKATA POLICIJE ZE-DO KANTONA Istaknuto

Osim podnošenja i usvajanja izvještaja o radu, financijskih izvještaja sindikalne organizacije policije MUP-a ZE-DO kantona za protekli izvještajni period, delgati ove skupštine su u svom planu i programu djelovanja među prioritetnim aktivnostima istakli rješavanje radno-pravnog statusa policije, te iznijeli niz mjera i aktivnosti koje će preduzimati prema svim nivoima vlasti,kako bi se položaj policije poboljšao , ili bar ujednačio na nivou Federacije BiH.

Predsjednik ovog sindikata Almir Salkičević je između ostalog iznio tri zahtjeva od kojih sindikat policije MUP-a ZE-DO kantona neće odustati. Radi se o izjednačavanju plaća na nivou Federacije BiH u skladu sa Zakonom iz 2009.godine kojeg Kanton apsulutno ne primjenjuje, zatim da prilikom odlaska u penziju policija ima povoljniji status gdje bi im se za osnovicu penzije obračunavale prosječne plaće pet zadnjih, odnosno pet najpovoljnijih godina rada. Osim toga policija koja je upisala ratni staž, umjesto da bude nagrađena, kažnjava se na visinu penzije, jer im ratni staž umanjuje osnovicu za obračun penzije. Ova i druga pitanja će se uskoro naći na adresama zvaničnih institucija vlasti“, kazao je Salkičević.
U ime domaćina, sindikalne organizacije policije PS Doboj Jug, kolege-sindikalce, delegate ove skupštine je pozdravio Elvir Delić, potpredsjednik sindikata policije PS Doboj Jug, te zamjenik komandira ove PS Mihret Skula, dok su se u ime općinske načelnice Jasminke Begić koja je bila spriječena prisustvovati ovom sastanku obratili Meho Hodžić, predsjednik sindikalne organizacije organa uprave općine Doboj Jug i Miralem Begić, predsjedavajući Foruma za bezbjednost građana općine Doboj Jug zaželivši delegatima uspješan rad.

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.