JKP VIS Doboj Jug: ZAHVALJUJUĆI VLADI JAPANA OBEZBJEDILI NOVO VOZILO ZA ODVOZ SMEĆA Istaknuto

Općina Doboj Jug je prošle godine prema Vladi Japana putem Ambasade Japana u BiH aplicirala na Projekt „Jačanje tehničkih kapaciteta JKP „VIS“ Doboj Jug-nabavka kamiona za odvoz smeća“ koji je implementiran isporukom savremenog specijalnog vozila za odvoz smeća.

Radi se o vozilu marke SCANIA sa dodatnom opremom koju je ugradila firma Grad-Eco iz Visokog čija je ukupna vrijednost sa PDV 175.383,00 KM.
Na ovaj način stekli su se uslovi za još kvalitetniji nivo pružanja usluga u pogledu odvoza smeća. Od 2000-te godine, kada je formirano JKP VIS (skraćenica:voda i smeće) ovom preduzeću prvo komunalno vozilo je bio korišteni kamion FIAT-IVECO, što je bila Italijanska donacija zajedno sa 40 kontajnera. Vozni park JKP VIS je obezbjeđivao na razne načine. Općina Doboj Jug im je iste godine ustupila putničko vozilo marke Opel-Corsa, a humanitarna organizacija Merhamet Doboj Jug kombi vozilo, da bi se par godina kasnije stekli uslovi za kupovinu jednog rabljenog specijalnog teretnog vozila za odvoz smeća marke Mercedes koje je i danas u funkciji.
Novo vozilo je nastavak saradnje Općine Doboj Jug sa Vladom prijateljskog Japana koja je za potrebe obrazovanja mladih naraštaja(učenika OŠ „21 mart“) 2004.godine donirala sredstva za izgradnju potpuno novog objekta ove škole.

M.B.

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.