Doboj Jug: Podjela novogodišnjih paketića

Novogodišnji paketići i osmjeh pun radosti naših najmlađih stanovnika ostat će do slijedeće godine u našem lijepom sjećanju, a veseli i neumorni Djed Mraz upotpunio je cijeli novogodišnji ambijent i pomogao da atmosfera u prepunoj sali Doma kulture bude potpuno ludo senzacionalna i nezapamćena za sve nas, koji nismo skrivali sreću i zadovoljstvo organizacijom ovogodišnje podjele paketića za djecu od 3 do 10 godina sa područja Općine Doboj Jug.

Novogodišnje paketiće, na inicijativu i uz sredstva iz Budžeta općine, Načelnice općine Jasminke Begić pomogli su i obezbjedili naši prijatelji, ljudi velikog i dobrog srca, JZU „Poliklinika“, d.d. „Dobojputevi“ i d.o.o „Goriciana“ koji nikada nisu iznevjerili dobre ideje i lokalne akcije, a posebno naše najmlađe i najslađe mališane, samo jedan osmjeh na njihovom licu, za nas to znači bogatstvo i duševni mir, kada pomislimo samo jedan trenutak, kako je djeci u siromašnim zemljama, kako njihov jedan srećan trenutak izgleda, poklanja li uopšte pažnju neko njima, imaju li dovoljno hrane, vode, lijekova i sl.?zato nemojmo biti nezadovoljni i nezahvalni za blagodati koje imamo, pokušajmo ispravno razmišljati, poštovati se, vrednovati sebe i drugo oko sebe.

Načelnica općine Jasminka Begić: „ Danas je dan stvarno i istinski ispunjen radošću jer smo našim najmlađim stanovnicima priredili novogodišnju zabavu i podjelili novogodišnje paketiće uz veselog i dragog Djeda Mraza, a posebno mi je drago što i ove godine naša sala odiše euforijom koju nosi „najluđa“ noć u godini, djecijom pjemom, smjehom prepun radosti i sreće, zadovoljstvom njihovih roditelja. Djeca su me već ranije pitala, hoće li biti paketići ove godine, bili su tako slatki i ko im može uopšte odoljeti, a vođena uspješnim akcijama od prije i tužnim izrazom lica kod djece dok su me to pitali, nisam mogla, a da ne uradim sve kako bih obezbjedila sredstva da usrećimo našu djecu koji su dobri i to zaslužuju. U narednom periodu ulagat ću maksimalne napore da odgovorim na njihove realne potrebe, da djeca i njihovi interesi dospiju u središte pažnje, ali i potrebe građana u našoj Općini koji su realni i mogući za ostvariti. Nastojim da ovo postane tradicija jer i na ovaj način želimo djeci posvetiti pažnju i čestitati Novu godinu i zaželjeti im kao i njihovim roditeljima mnogo radosti, ljubavi, sreće, uspjeha i da izrastu u dobre ljude koji će nastaviti naš put u gradnji bolje budućnosti. Vidjeti radost na licima naše djece je nešto posebno, a bogatstvo je davanje i voljela bih kada bi svako dijete bilo srećno u svom domu i uz svoje najmilije i iskreno se nadam da mi odrasli nećemo umanjiti ovu vrstu bogatstva svojim nepromišljenim postupcima i da ćemo prije svakog našeg koraka dati odgovor sami sebi i razmisliti dobro da li ćemo povrijediti i rastužiti nekoga ko to nije zaslužio, biti srećni i zadovoljni sami sa sobom, kontrolisati sami sebe, odbaciti svaki djelić zlobe što je od izuzetnog značaja za srećan i zadovoljan život.“.

dobojjug.ba

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.