Doboj: Specijalistički pregledi u domovima zdravlja

U Doboju je danas potpisan protokol o saradnji, kojim će biti omogućeno da građani opština Modriča, Brod i Šamac koriste specijalističke zdravstvene usluge ljekara dobojske bolnice u prostorijama lokalnih domova zdravlja.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić, koji je prisustvovao potpisivanju protokola, kaže da se na ovaj način zdravstvena zaštita približava korisnicima.

On je naveo da će to omogućiti da se određeni broj zdravstvenih radnika, kojih je višak u nekim granama medicine, dodatno angažuje u pružanju zdravstvenih usluga.

Protokol su danas u bolnici "Sveti apostol Luka" u Doboju potpisali načelnici opština Modriča, Brod i Šamac, direktori domova zdravlja u ovim opštinama i direktor dobojske bolnice Vlado Đurđević.

Đurđević je rekao da će protokol o saradnji biti potpisan i sa zdravstvenim ustanovama u Tesliću, Derventi i Petrovu.

On je naveo da će ljekari dobojske bolnice najmanje jednom sedmično pregledati pacijente u domovima zdravlja radi liječenja internih, kardio, uroloških, kožnih, neuroloških, plućnih, te bolesti uha, nosa i grla i hirurških intervencija.

"Realizacijom ovog protokola zdravstvene usluge se približavaju građanima i biće smanjena čekanja i velike gužve", rekao je Đurđević i dodao da se ujedno smanjuju i troškovi putovanja pacijenata do bolnice u Doboju, koja će ostvariti i dodatne prihode.

On je naveo da bolnica u Doboju za godinu dana primi oko 2.000 pacijenata iz Broda, Modriče i Šamca radi internističkih pregleda.

Načelnik opštine Brod Ilija Jovičić rekao je da će za usluge sedam specijalista dobojske bolnice opština mjesečno izdvajati oko 2.000 KM.

Konsultativno-specijalistički pregledi u domovima zdravlja vršiće se na isti način i pod istim uslovima kao što su se do sada vršili u prostorijama dobojske bolnice.

(Srna)

{fcomment}

 

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.