Pozitivno mišljenje za obnavljanje Opštine Stanari

Odbornici Skupštine grada Doboj su jučer na sjednici jednoglasno dali pozitivno mišljenje o Studiji opravdanosti za obnavljanje opštine Stanari.

Predsjednik Skupštine grada Doboj Esmin Mahmutović rekao je novinarima da je riječ "o volji naroda u skladu sa važećim zakonom" i da današnje pozitivno mišljenje o obnavljanju opštine Stanari treba da se uputi Vladi RS na dalje postupanje.Član Inicijativnog odbora za formiranje opštine Stanari Dušan Panić pojasnio je da će, nakon usvajanja, pozitivan zaključak o formiranju opštine Stanari biti upućen Vladi RS, koja će formirati šestočlanu komisiju sa zadatkom da u roku od 30 dana utvrdi opravdanost zahtjeva, što će uključivati i razmatranje diobnog bilansa, granice i druga neophodna pitanja između Stanara i Doboja.

"Ukoliko Vlada da pozitivno mišljenje, inicijativa za obnavljanje opštine Stanari upućuje se nadležnim odborima Narodne skupštine Srpske, sa maksimalnim rokom od 60 dana za njeno rješavanje", dodao je Panić.Iako su tokom današnje rasprave odbornici zauzeli pozitivan stav o obnavljanju opštine Stanari, istaknuta je zabrinutost za njenu finansijsku održivost, ali i buduće funkcionisanje grada Doboja.

Opština Stanari, koja je ukinuta dekretom 1959. godine, obuhvatala bi 14 naselja sa oko 11.000 stanovnika.

(Srna)

{fcomment}

 

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.