Petrović: Formiranje opštine Stanari je ishitren postupak

Gradonačelnik Doboja Obren Petrović smatra da je pokretanje pitanja formiranja opštine Stanari u predizbornom periodu ishitren postupak.

Petrović je ocijenio da sve ingerencije za formiranje opštine imaju Vlada i Narodna skupština Republike Srpske, a da će na Skupštini grada Doboj, koja je zakazana za 4. mart, odbornici iznijeti samo svoje mišljenje o ovom pitanju.

On je na konferenciji za novinare ukazao na nedostatke tokom pripremnih radnji za formiranje opštine, istakavši da se o ovoj temi nije tražila saglasnost i mišljenje stanovnika pojedinih mjesta, koja su predviđena da uđu u sastav opštine Stanari.

Petrović je rekao da razdvajanjem opština slijedi i razduživanje potraživanja koja su u prethodnom periodu ulagana na ovaj prostor, ocijenivši da projektovana budžetska sredstva buduće opštine Stanari na osnovu koncesije EFT - Rudnik i Termoelektrana Stanari nisu realna.

Prema njegovim riječima, problematizovanje izgradnje Islamskog vjerskog centra u Doboju nije tema kojoj se mora posvećivati tolika pažnja.

"Ovdje se stvorila klima da Islamska vjerska zajednica radi u ilegali", izjavio je Petrović, te dodao da su na području Doboja sve konfesije ravnopravne u nametanju svojih zahtjeva.

(Srna)

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.