Stanari i Doboj podvlače crtu: Ko je kome dužan Istaknuto

10 Okt 2015
2508 puta
Stanari i Doboj podvlače crtu: Ko je kome dužan Foto: Paraglajding klub "ParaGhost" Doboj

Stanari od danas imaju Crveni krst, vatrogasnu jedinicu, turističku organizaicju, pa po te usluge više ne moraju u Doboj.

Od Doboja bi zato mogli da naslijede finansijske obaveze i to kako se nagađa, oko 3 miliona maraka. U Doboj procjenjuju da su toliko ulagali u područje Stanara.

“Zaista mi nije jasno prejudiciranje stvari ko poseže za ciframa sa velikim argumentom vjerujte da ću brzo izaći da pokažemo da smo mi u suficitu da duguje grad Doboj prema opštini Stanari”, rekao je Dušan Panić, načelnik Stanara.

Stanari podsjećaju da su sa oko milion godišnje po osnovu koncesije punili dobojsku kasu. Zajednički krediti i budžetska sredstva za infrastrukturu su argument Doboja, ali i stanarske opozicije.

”Sigurno opština Doboj je ulagala na područje opštione Stanari i to dosta i na zavovoljavajućem nivou i poslednjih petnaest godina, i od infrastrukture, komunalnih objekata i to su cifre veće i od 3 miliona”,rekao je Mladen Kršić, predsjednik SDS-a Stanari.

“Dug se ne može negirati”, smatra Kršić. Panić uvjerava da su dobijali manji dio kolača od onog koji im pripada. Kako političari, tako i građani podijeljeni o pitanju podjele i ulaganja.

Dvije strane sjele su za diobni sto, iako je to trebalo da urade 90 dana nakon odvajanja. Kraj oktobra je rok do kojeg bi zajedničke komisije trebalo da utvrde ko je kome i koliko dužan.

ATV
{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.