Sarajevo: Sastanak o mentoringu usluga za mala i srednja preduzeća

Prvi koordinacijski sastanak predstavnika BiH, Srbije, Crne Gore i Japanske agencije za međunarodnu saradnju (JICA), uključenih u projekt  "Uspostavljanje i promocija mentoring usluga za mala i srednja preduzeća u zemljama zapadnog Balkana" bit će održan u utorak u Sarajevu. 

Na sastanku će biti predstavljeni dosadašnji rezultati, te aktivnosti predviđene u narednom periodu. 

Projekt "Uspostavljanje i promocija mentoring usluga za MSP u zemljama zapadnog Balkana" je trogodišnji projekt koji se realizira uz podršku Japanske agencije za međunarodnu saradnju (JICA).

U realizaciji projekta pored Sarajevske regionalne razvojne agencije SERDA-e i MOFTER-a, kao partnera iz BiH, učestvuju i Nacionalna agencija za regionalni razvoj Srbije, koja je već uspostavila sistem mentoringa za MSP u Srbiji i Direkcija za mala i srednja preduzeća Crne Gore. 

U okviru projekta, u BiH i Crnoj Gori će biti uspostavljen sistem mentoringa koji predstavlja zajednički rad mentora i poduzetnika u cilju prevazilaženja trenutne situacije nalaženja najpovoljnijih rješenja za buduće poslovanje. 

Japanska iskustva u obavljanju mentoringa su pokazala da su efekti ovakvog vida konsaltinga daleko veći od povremenih i kratkoročnih savjeta.

Sastanku će, kako ja najavljeno iz SERDA-e, prisustvovati prvi sekretar Ambasade Japana u BiH Voshiaki Makino, predstavnik JICA Balkan Offica Rvuichi Ito, direktor Nacionalne agencije za regionalni razvoj Srbije Miloš Ignjatović, sa saradnicima, direktor Direkcije za mala i srednja preduzeća Crne Gore Aleksandar Pavićević, sa saradnicima, načelnica Direkcije za regionalnu saradnju, regionalne inicijative i evropske integracije u Ministarstvu ekonomije Crne Gore Milica Šćepović, te predstavnici Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i SERDA-e. 

(Fena)

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.