Udruženje proizvođača sira BiH predstavlja proizvode na "Sarajevo Holiday Marketu"

Udruženje proizvođača sira u Bosni i Hercegovini predstavit će u narednih mjesec dana proizvode svojih članova  posjetiocima "Sarajevo Holiday Marketa". 

Za posjetioce su pripremljene degustacije sira, nagradna anketa za sve kupce, a uz podršku USAID/Sida FARMA projekta naredne sedmice će biti održana i promocija delikatesnih bh. sireva. 

Posjetioci će tako imati priliku da probaju travnički, livanjski, prozorski, tešanjski, fojnički, trapist, gauda i feta sir, kao i hercegovački sir iz mijeha, sireve sa začinima, dimljene sireve, sireve u maslinovom ulju i brojne druge vrste sira koje proizvode članovi Udruženja iz cijele BiH. 

Namjera proizvođača sira je da javnosti predstave bar dio svoje ponude, koja je nažalost u sjeni stranih konkurenata, jer smo prošle godine uvezli sira u vrijednosti 55,8 miliona maraka. 

- Ukupna ponuda naših članica broji oko 40 vrsta sira, koje smo podijelili u dvije grupe: tradicionalni i novi sirevi. Za vrijeme trajanja Sarajevo Holiday Marketa realizovat ćemo nagradnu anketu za posjetioce, koji će dati svoje ocjene i pomoći nam da izaberemo najbolji tradicionalni i najbolji novi bh. sir - izjavio je predsjednik Udruženja Omer Mrakić iz Travnika. 

Dodjela nagrada planirana je za kraj naredne sedmice, na bazi ocjena posjetilaca koje budu prikupljene do tada. 

Iz Udruženja proizvođača sira u BiH pozivaju sve posjetioce Sarajevo Holiday Marketa da svrate na njihov štand i upoznaju se sa bar jednom novom vrstom sira proizvedenog u BiH, saopćeno je iz Udruženja.

(Fena)

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.