Centar za obuku kuhara, slastičara i konobara uskoro u BiH

U sklopu aktivnosti ovogodišnjeg Coca Cola Sarajevo Holiday marketa u srijedu će biti predstavljen početak rada Centra za obuku u kulinarstvu i ugostiteljstvu ''GastroID''.

Na otvorenju će predstavnik Centra Elvir Toholj informirati prisutne o dosadašnjim aktivnostima i programima obuka koje ''GastroID'' nudi.

Događaju će prisustvovati svjetski poznati kuhari, koji će obučavati polaznike Centra kao što su Moreno Debaratoli i Edin Džemat, a pridružit će se i švicarski ambasador u BiH Andre Schaller.

Osnovni cilj ''GastroID'' Centra je ponuditi specijalističke edukacijske programe kojima bi mogli riješiti problem nedostatka kvalitetne radne snage unutar turizma i ugostiteljstva te razviti nova znanja i vještine kod pojedinaca koji žele napredovati u ovom području. Program je baziran na praktičnoj i teoretskoj nastavi kod različitih poslodavaca.

Ovaj jedinstveni centar na prostorima BiH ponudit će programe obuke za zanimanja kuhara, konobara, slastičara, barmena, recepcionera, sobarice te hotelskog i restoranskog menadžera, a osnovan je zahvaljujući podršci Švicarske razvojne agencije SDC, projekta PrilikaPlus i kompanije ToFi Sarajevo, najavili su organizatori Holiday marketa.

(Fena)

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.