"Mlijekoprodukt" podijelio mliječne pakete prvačićima Doboja, Maglaja, Šamca i Kozarske Dubice

Povodom obilježavanja Svjetskog dana školskog mlijeka, kompanija "Mlijekoprodukt" iz Kozarske Dubice je danas prvačićima iz šest osnovnih škola s područja Doboja, Maglaja, Kozarske Dubice i Šamca poklonila mliječne paketiće. 

Osnovni cilj akcije je skretanje pažnje na važnost mliječnih proizvoda u ishrani školaraca, ali i pomoć školama ugroženim  poplavama. 

- Pored toga što smo željeli da prvacima poželimo dobrodošlicu u školske klupe, ovo je ujedno i prilika da na još jedan način pomognemo školama koje su pretrpjele velike štete tokom razornih poplava koje su zadesile BiH u maju ove godine - navodi se u saopćenju. 

Paketići školarcima bit će uručeni 6. oktobra, kada i počinje nova školska godina. 

Cilj je, kako kažu, uvođenje mlijeka i mliječnih proizvoda kao obaveznog obroka u osnovnim školama.

Slažu se da se treba povećati svijest o koristi mlijeka za djecu školskog uzrasta, pa samim time i uvesti mlijeko kao sastavni dio obroka u školama. 

- Zahvaljujemo "Mlijekoproduktu" na dosadašnjoj srdačnoj pomoći - rekla je direktorica OŠ “Sveti Sava” iz Doboja Dražena Mihajlović. 

Na inicijativu Organizacije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (FAO) od 2001. godine se održava Svjetski dan školskog mlijeka, koji se obilježava svake poslednje srijede u septembru. 

Septembar je izabran jer u tom mjesecu započinje školska godina, a srijeda zbog toga što je to dan u sedmici kada su uglavnom svi učenici na nastavi. 

Međunarodni dan školskog mlijeka obilježava se u više od 90 zemalja svijeta. 

(Fena) dv

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.