Mali kućanski aparati za osam porodica kakanjskog naselja Bare

Udruženje Pomozi.ba isporučilo je pomoć porodicama koje su početkom godine pogođene klizištem u kakanjskom naselju Bare. 

Tada je klizište zatrpalo tri stambene jedinice, sedam domaćinstava je ostalo bez krova nad glavom, a više porodica je evakuirano. 

Udruženje Pomozi.ba sredinom mjeseca u Sarajevu je organiziralo humanitarni bazar, a od tih sredstava kupljeni su mali kućanski aparati za osam evakuiranih porodica. 

Uime Udruženja Anera Junuzović Feni je kazala da Udruženje na ovaj način pokušava pomoći unesrećenima te namiriti ono što se može namiriti, materijalno. 

Bazar i kupovina kućanskih aparata bio je nastavak aktivnosti kojima je Udruženje nastojalo pomoći unesrećenima u Kaknju, a ranije su im donirali prehrambene i higijenske artikle i odjeću.

Posjetioci bazara mogli su kupiti odjeću ili donirati novac za pomoć stanovnika naselja Bare. 

Procijenjeni iznos šteta nastalih djelovanjem klizišta u naselju Bare je 820.592 KM. To se odnosi na štete koje su nastale na stambenim i drugim objektima, mobilijaru, poljoprivredi, elektroenergetskoj infrastrukturi i na sanaciji klizišta. 

(Fena) gk/laš

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.