Sutra počinje nova mektebska godina

Povodom početka nove mektebske godine koja počinje sutra, Vjerskoprosvjetna služba Rijaseta Islamske zajednice u BiH uputila je odgovarajuća uputstva muftijstvima i medžlisima kako bi bile poduzete sve aktivnosti koje će osigurati pravovremeni početak mektebskog odgojno-obrazovnog rada. 

Pozivani su roditelji i staratelji da upišu djecu u mekteb i prate njihovo redovno pohađanje. 

- Mekteb je naša osnovna i temeljna odgojno-obrazovna ustanova koja polaznicima omogućava elementarno islamsko obrazovanje, usvajanje odgojnih vrijednosti i praktično ovladavanje vještinama izvršavanja ibadetskih dužnosti - stoji u saopćenju. 

"Ibadet je sve ono što Allah voli i čime je zadovoljan, od riječi i djela, javnih (spoljašnjih) i tajnih (unutrašnjih)". 

Naglašava se da je mekteb put integracije mlade ličnosti u džemat (skup, zajednica, grupa, okupljenost) i njeno pripremanje za islamski način života. 

Polaznicima, njihovim roditeljima i starateljima, te muallimima i muallimama Vjerskoprosvjetna služba Rijaseta IZ BiH je uputila čestitke uz želju za uspješnu realizaciju obaveza koje stoje pred svima njima. 

Prema pravilniku o mektebima i mektebskoj nastavi, mektebska 2014./2015. godina počinje u subotu 13. septembra 2014. godine, upisom polaznika u mektebe na području Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo u prijepodnevnim terminima, saopćila je Vjersko-prosvjetna služba Sarajevskog medžlisa. 

(Fena) mb

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.