Prva poštanska markica na temu BH filma

Prva poštanska markica na temu bosanskohercegovačkog filma zvanično je odštampana i puštena u prodaju, saopćeno je danas iz Udruženja filmskih radnika u Bosni i Hercegovini.

Udruženje filmskih radnika u suradnji s dugogodišnjim partnerom, dizajnerskim studiom Triptih, prijavilo se na konkurs BH Pošte za odabir novih poštanskih markica s tri prijedloga, od kojih je odabrana ''žuta patkica'' koja je u posljednjih pet godina korištena na svim zvaničnim materijalima Udruženja filmskih radnika BiH. 

Ti materijali su predstavljali i promovirali bh. kinematografiju na filmskim festivalima i smotrama širom svijeta, a postali su neizostavan dio promocije bh. kinematografije na nekim od najznačajnih svjetskih festivala (Cannes Film Festival, Berlinale, Sarajevo Film Festival, itd.). 

''Žuta patkica'' je postala prepoznatljiv simbol bh. filma u svijetu, a markice na temu bh. filma trenutno su dostupne u BH Pošti. 

(Fena) ff

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.