Fotomesh: Nova društvena mreža za dijasporu Istaknuto

Tvorci Fotomesh-a su na neki način uspjeli već u prvih nekoliko dana postojanja prve simpatije. Pokretači mreže Fotomesh smatraju da su korisnici Instagrama relativno ograničeni, a da se ljudi na Facebook-u dosađuju.

Većina sadržaja na ovim mrežama je lošeg kvaliteta. Fotomesh omogućava dijeljenje digitalnog sadržaja, fotografije i video sadržaje. Svaki korisnik je vlasnik sadržaja kojeg dijeli sa drugima na Fotomesh-u. Ono što fotomesh.com razlikuje od ostalih socijalnih mreža je to što je pravljena samo za ljude s prostora Balkana i one koji su u dijaspori. Stranica je relativno skoro otvorena, ali svakim danom je sve veća i veća. Administatori rade dan-noć na dodavanju novih funkcija koje uljepšavaju korištenje.

“Zovem se Eldar i imam 21 godinu. Rođen sam u Zavidovićima i zbog neimaštine morao sam napustiti rodno mjesto i odseliti u Italiju gdje sam počeo usavršavanje “Interneta i moderne tehnologije”. Ideja je došla da ljude s područja BiH i šire spojim putem jedne socijalne mreže gdje će moći objavljivati događaje svog života putem fotografija/video klipova. Oko 6-7 mjeseci sam radio na ovom projektu i prvobitna želja mi da imam mogućnost mladim ljudima u BiH dati neko radno mjesto u bližoj budućnosti.”, o sebi za portal BISCANI.NET je rekao Eldar Šojkić, tvorac ove nove društvene mreže.

Nova društvena mreža nazvana Fotomesh svakodnevno postaje sve popularnija među Internet populacijom širom Bosne. Svakodnevno se može čuti o novim društvenim mrežama za koje se smatra da imaju nešto originalno i da se mogu takmičiti sa Facebook-om i Twitter-om, YouTube-om ili Instagram-om. Međutim, isto tako se mogu videti i neka velika imena, kao što su MySpace i Google+, koja se bore i pokušavaju ući na veliku scenu.

Link: http://www.fotomesh.com/

 

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.