U Tešnju promovisan roman "Olovni san" Ramiza Brkića Istaknuto

23 Okt 2015
2251 puta

Roman "Olovni san" je drugi roman književnika, novinara, hroničara, pjesnika, pisca Ramiza Brkića iz Tešnja.

Na promociji, u novom prostoru Opće Biblioteke Tešanj koja je bila i organizaor ove promocije, o romanu "Olovni san" su veoma afirmativno i sa preporukom da se ovaj roma pročita: "Jer se čita u jednom dahu.", kako reče Zlatko Dukić, govorili Književnik iz Tešnja Kemal Ljevaković, Književnik iz Tuzle Zlatko Dukić, Mr. Esmir Bašić, direktor Opče biblioteke Tešanj i sam autor Ramiz Brkić.
Puna sala prisutnih koji su željeli da čuju šta nam je to Ramiz Brkić sada donio svojim spisateljskim djelovanjem pokazuje da je ovaj veoma produktivni i agažovani gradjanin Tešnja, rodjen U Stjepan Polju kod Gračanice, veoma drag u i cijenjen u svojoj čaršiji.
Nakon romana "Na raspeću Guantanama" "Olovni san" je drugi roman Ramiza Brkića za koji je svoju veoma pozitivnu recenziju i kritiku dao i jedan od najvećih književnika Bosne Atif Kujundžić pišući:
"Sve Brkićeve tekstove odlikuje jednostavnost i ujednačenost
u pristupu i realizaciji, mjera i relativnost u iskazu, lakoća izraza uistinu darovitog, zrelog i inteligentnog čovjeka. Riječ je o uredjenoj vještini koju se ne može naučiti ili fingirati"
A Književnik iz Tešnja Kemal Ljevaković u svojoj recenziji romana "Olovni san" piše:
" I na kraju još jednom na početak knjige, na prvu njenu stranicu i riječi posvete; autor knjige posvećuje - Majci svoje djece - doživljavajući knjigu svojevrsnim - stećkom da - kako veli - vjekuje spomen mojoj ljubavi, lijepo i dojmljivo - pa i otud od srca moje štovanje prema autoru i njegovoj pisanoj riječi.
Donosimo vam i u fotografiji dio atmosfere sa veoma prijatne i drage promocije romana "Olovni san" autora Ramiza Brkića.

 

Fahrudin Hrvić
(Foto: Antena - radio)

olovni01

olovni02

olovni04

olovni05

olovni06

olovni07

olovni08

olovni09

olovni10

olovni11

olovni12

olovni13


{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.