Gimnazija ''Edhem Mulabdić'' Maglaj stekla status SUPER EKO ŠKOLE

21 Okt 2022
1134 puta

Predstavnici Centra za promociju civilnog društva, na prigodnoj svečanosti u Sarajevu, dodijelili su certifikate školama koje su stekle status Eko škola i Super eko škola. I Gimnazija „Edhem Mulabdić“ stekla je status SUPER EKO ŠKOLE!

Zajednički je to trud uposlenika, učenika i lokalne zajednice realiziran u okviru projekta “Misli o prirodi!” te finansijski podržan od strane Švedske. Aktivnosti Eko škola, koje su se realizirale u školama širom BiH, imaju važno mjesto u odgoju i obrazovanju učenika i učenica. Njihova uloga je da svakom djetetu pruže priliku da otkriju i razviju svoja interesovanja, sarađuju s drugima na različitim aktivnostima i projektima i da steknu nova znanja i vještine. Rad na zaštiti okoliša/životne sredine tretira se najčešće kao vannastavna aktivnost u školi, a poznato je da one potiču socijalni i emocionalni razvoj učenika i učenica i pozitivno utiču na njihova obrazovna postignuća. Iza nas je čitav niz aktivnosti, manjih projekata unutar ovoga, a što je najvažnije škola živi ekološki sa razvijenim navikama. Osim toga, kroz projekat smo stekli određene benefite pa je finansirana zamjena vodokotlića, slavina, rasvjetnih tijela te su ugrađeni štedni. Sve aktivnosti pratile su, osmišljavale i učestvovale u reizaciji: profesorice Amela Hidić i Amra Muratović te naša pedagogica Adisa Mehanović. Nastavljamo i dalje ekološki!“, saopšteno je iz Gimnazije „Edhem Mulabdić“.

Maglajski srednjoškolci u akciji pošumljavanja

Akcija pod nazivom "Kao prvo, posadi drvo" ponovljena i ove godine. Na lokalitetu Oruče, udruženim snagama, učenici i učenice Gimnazije „Edhem Mulabdić“ i Mješovite srednje škole Maglaj, u suradnji sa JP ŠPD ZDK – PJ Šumarija Maglaj, zasadili su 600 sadnica hrasta. Akcija, uistinu, vrijedna pažnje! Ovakav angažman učenika je pozitivan primjer kako se čuva planeta Zemlja. Učenike i učenice predvodili su prof. Amra Muratović i prof. Zijad Buljubašić.

(N.Br./maglaj.net)

 
ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.