Mještani Alića odblokirali M-17

12 Feb 2016
2792 puta

Mještani zaseoka Alići odblokirali su magistralni put Doboj-Maglaj, kod mjesta Kosova, na kojem su jutros prekinuli odvijanje saobraćaja na dva sata, kako bi ukazali na probleme koji nisu riješeni nakon katastrofalne poplave u našoj zemlji 2014. godine.

Na ovaj potez su se odlučili nakon što od septembra, kada su sa Fondom za pomoć područjima stradalim u prirodnoj nesreći u Federaciji BiH potpisali ugovore o isplati po 35.000 maraka za 17 u klizištu uništenih kuća, nisu dobili ovaj novac.

Predsjednik ove maglajske mjesne zajednice Enes Sejmenović rekao je okupljenim mještanima da je danas poslana jasna poruka da njihovi problemi moraju biti riješeni i da je naredni korak razgovor sa predstavnicima institucija.

Tokom blokade okupilo se četrdesetak mještana, a bili su prisutni i pripadnici policije.

Načelnik Ooćine Maglaj Mehmed Mustabašić obratio se okupljenima kazavši kako razumije njihovo nezadovoljstvo, ali da je, s obzirom na ovlaštenja, nemoćan da reaguje.

Za vrijeme obustave saobraćaja, vozila su preusmjeravana na obilazni putni pravac Doboj-Ševarlije-Maglaj.

O današnjem protestu smo razgovarali sa predsjednikom MZ Kosova, Enesom Sejmenovićem. Razgovor možete poslušati OVDJE.

 

 

ocijeni
(1 glas)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.