MJEŠTANI ALIĆA BLOKIRALI ZGRADU OPĆINSKE ADMINISTRACIJE U MAGLAJU

09 Maj 2016
2540 puta

Mještani zaseoka Alići iz Mjesne zajednice Kosova kod Maglaja jutros su u potpunosti blokirali zgradu općinske administracije u Maglaju.

Mještani Alića na ovaj čin odlučili su se u petak nakon sastanka sa Općinskim načelnikom Mehmedom Mustabašićem koji ih je upoznao sa stavom Vlade FBiH koja je preuzela obaveze Federalnog fonda za pomoć postradalim područjima da se presotali dio novca za 17 vlasnika uništenih objekata sa područja maglajske općine isplati do kraja maja.
Mještani su izgubili strpljenje i nezadovoljni su ovakvim slijedom događaja jer već dvije godine bez krova nad glavom slušaju lažna obećanja o skorašnjoj isplati sredstva za izgradnju novih kuća.
Vlasnicima 17 uništenih objekata do sada su isplaćena sredstva u iznosu od po 10.000,00 KM koja je osigurala Vlada ZDK, a mještani istrajavaju u svojim zahtjevima da im što prije budu isplaćena preostala sredstva u iznosu od po 25.000,00 KM.
- Mještani će ovog puta definitivno istrajavati u svojim zahtjevima. Oni su na izmaku strpljenja i ja ih u potpunosti razumijem. Oni su sada sve svoje zahtjeve stavili u jednu riječ, a to je istina. Dosta im je bilo laži, prevara i lažnih obećanja, izjavio je za maglajinfo.com Enes Sejmenović, predsjednik Mjesne zajednice Kosova.
Općinski načelnik na sastanku u petak koji je prethodio današnjoj blokadi dao je podršku vlasnicima 17 uništenih objekata.
- Na poziv Premijera FBiH održan je drugi po redu sastanak. Dogovorena je sanacija kuća po prioritetima, a to je trenutno 17 kuća MZ Kosova. Želim da svi ovdje prisutni budete svjesni da ću, šta god vi odlučili, biti uz vas i vaše odluke, kazao je Mustabašić na sastanku u petak.
Mještani ukoliko se njihov problem ne riješi najavili su i ponovnu blokadu magistralnog puta M17 na istom mjestu gdje su blokirali i 12. februara 2016. godine.
maglajinfo.com

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.