Mrkonjić: Stvoriti uslove za povratak u Srbiju porodice Milošević

Potpredsjednik Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije (SPS) Milutin Mrkonjić izjavio je danas kako je potrebno stvoriti uslove da se porodica bivšeg predsjednika Srbije i nekadašnjeg lidera SPS-a Slobodana Miloševića vrati u Srbiju te da oni, ukoliko za to ima razloga, odgovaraju u Srbiji. 


Mrkonjić je u Jutarnjem programu TV Pink rekao kako Miloševićeva porodica, dvoje djece i supruga, žive izvan zemlje te da bi ozbiljna država kao što je Srbija morala da vodi računa o ljudima koji su je vodili. 

Potpredsjednik Glavnog odbora SPS-a  istaknuo je kako je "Milošević nevin ubijen u Haagu te da je trebalo da bude sahranjen po svim protokolima za jednog državnika, za što tadašnje rukovodstvo Srbije nije imalo razumijevanja". 

Mrkonjić je naveo kako Miloševićeva obitelj nema bogatstvo i da očekuje od vlasti aboliciju te odbacio tvrdnje da je Mira Marković uticala na Miloševića u donošenju važnih odluka, javlja Tanjug.  

(Fena) ib

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.