Srbija: Srušio se helikopter nedaleko od Beograda Istaknuto

Beograd - Vojni helikopter koji je prevozio bolesnu bebu iz Novog Pazara u Beograd srušio se u blizini aerodroma Nikola Tesla, potvrđeno u Ministarstvu odbrane.

Zasad se ne zna ima li preživjelih, a detalji će biti saopšteni u jutarnjim časovima, piše B92.

Vojna transportna letelica "Mi-17" angažovana u akciji spasavanja bebe stare pet dana stigla je do Beograda oko 22h, ali je bila prinuđena da zbog loših vremenskih uslova kruži u blizini aerodroma u potrazi za pogodnim mestom za slijetanje.

Helikopter je nestao sa radara poslije ponoći, kada je izgubljen i kontakt sa posadom.

Ubrzo je pokrenuta potraga, a helikopter je pronađen u blizini aerodroma, pored auto-puta.

Uzrok nesreće su najvjerovatnije loši vremenski uslovi i gusta magla i pretpostavlja se da je letjelica ostala bez goriva.

Još nema zvaničnih informacija o tome koliko je ljudi bilo u helikopteru.

"Naš helikopter, kojim je životno ugrožena beba transportovana iz Raške, pao je u širem reonu aerodroma Surčin. Više detalja naknadno", objavljeno ja na zvaničnom Tviter nalogu Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Akcija spasavanja počela je oko 21 čas, kada je odron presjekao put sanitetu koji je prevozio bolesnu bebu iz Novog Pazara u kragujevačku bolnicu. Dijete je imalo probleme sa disajnim organima i bilo je u teškom stanju, a postojala je opasnost da ostane bez kiseonika na putu, jer su zalihe bile pri kraju.

Ubrzo je angažovan vojni helikopter, a reagovali su i ministri odbrane i zdravlja.

Letjelica je stigla do beogradskog aerodroma odakle je trebalo da dete bude prebačeno na Institut za majku i dijete, ali su vremenski uslovi onemogućili sijetanje, da bi iza ponoći helikopter nestao sa radara.

Na beogradski aerodrom "Nikola Tesla" su tokom noći stigle ekipe Hitne pomoći i pripadnici Vojske Srbije.

Izuzetno loši uslovi su cijele noći otežavali avio-saobraćaj iznad Beograda i zbog guste magle i slabe vidljivosti su avioni ili kružili iznad aerodroma "Nikola Tesla" ili su preusmjeravani na druge aerodrome.
Istražni organi i vojna policija na mjestu nesreće

Istražni organi nalaze se u širem reonu aerodroma Surčin gdje se sinoć srušio vojni helikopter koji je iz Raške prevozio bebu za Beograd, rekao je portparol Ministarstva odbrane, major Jovo Krivokapić.

On je naglasio da mjesto nesreće obezbjeđuje vojna policija, uviđaj je u toku, na terenu je zamjenik višeg javnog tužioca, a novinarskim ekipama nije dozvoljen pristup.

Pretpostavlja se, kako je naveo, da su uzrok nesreće najvjerovatnije loši vremenski uslovi i magla.

Krivokapić je ponovio da će danas biti održana vanredna konferencija za novinare na kojoj će biti saopšteni detalji nesreće.

(Nezavisne)

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.