Slovenija obustavila željeznički promet sa Hrvatskom

17 Okt 2015
1695 puta

Slovenske željeznice su u petak, 16. listopada, navečer u 19.30 sati do daljnjega na zahtjev državnih tijela obustavile promet s Hrvatskom nakon što je Hrvatska objavila da će slati migrante u Sloveniju pošto Mađarska zatvara granicu prema Hrvatskoj, objavila je Slovenska tiskovna agencija STA.

Nije navedeno do kada će obustava željezničkog prometa biti na snazi. Za istu mjeru Slovenija se odlučila i prije mjesec dana, prilikom prvog migrantskog vala, a prekid prometa trajao je više tjedana.

Slovenski mediji očekuju da će propusnost slovenskog koridora za migrante u drugom valu njihova dolaska iz Hrvatske biti manja nego u prethodnom.

Propusnost slovensko-austrijske granice u očekivanom novom migrantskom valu preko Slovenije nakon što Mađarska u ponoć zatvori za migrante svoju granicu s Hrvatskom bit će znatno manja nego prilikom prvog vala prije mjesec dana, objavila je Slovenska televizija koja se poziva na saznanja svog dopisnika u Beču.

On navodi da će dosadašnje jače kontrole austrijske granice s Mađarskom od subote biti preseljene na južnu austrijsku granicu sa Slovenijom, te da će te granične prijelaze kontrolirati jače policijske snage i manji broj vojnika. Austrija će propuštati manji broj migranata nego u prošlomjesečnom valu koji je išao preko slovenskog koridora i odbijati više ulazaka nego što je to do sada činila, tvrdi dopisnik Slovenske televizije.

Slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec izjavio je u petak da još nema nikakvih naznaka da bi Njemačka mogla promijeniti svoju dosadašnju migrantsku politiku, što bi onda najprije Austriju, a potom i Sloveniju nagnalo da zatvore i svoje granice za migrante.

No, stručnjak za pitanja migracija Klemen Grošelj kazao je za Slovensku televiziju da bi slovenska vlada odluke o dopuštanju ulaska migranata trebala donositi na dnevnoj bazi i ovisno od realne situacije jer bi se širokogrudna politika Njemačke prema migrantima uskoro mogla promijeniti.

(Fena) hš

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.