U Preševu registrirano oko 4.500 izbjeglica

22 Okt 2015
1760 puta

U Prihvatnom centru u Preševu danas je registrirano oko 4.500 muškaraca, žena i djece iz bliskoistočnih zemalja, koji, prema podacima nadležnih, bez duljeg zadržavanja nastavljaju put ka hrvatskoj granici.

"Do 14.30 sati u Preševu je registrirano oko 4.500 osoba, a u prihvatnom centru ostalo je samo nekoliko stotina da se odmore", rekao je Tanjugu glasnogovornik Komesarijata za izbjeglice i migracije Ivan Mišković.

 On je naveo da su prihvatni centar u Kanjiži i objekt Principovac kod Šida prazni, jer izbjeglice žure da što prije napuste Srbiju.

 Izbjeglice s područja Srbije u susjednu Hrvatsku prelaze preko prijelaza Berkasovo, koji je ranije danas obišao ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, kazavši pri tome da se Srbija odgovorno ponaša prema migrantskoj krizi.

 Na tom prijelazu nema dužeg zadržavanja izbjeglica, jer ih Hrvati periodično propuštaju na svoj teritorij, dok su im sa srpskim strane osigurani hrana, topli napitci, liječnička pomoć...

 Do Prihvatnog centra u Preševu izbjeglice iz Makedonije stižu preko Miratovačkog polja, koje se nalazi neposredno uz makedonosku granicu, a gdje je također osnovan privremeni kamp sa šatorima za smještaj i pružanje prve pomoći.

 Izbjeglice u Srbiju ulaze i preko srpsko-bugarske granice, uglavnom na područje općina Dimitrovgrad, Negotin, Bosilegrad i Zaječar, ali u znatno manjem broju.

 Krajnji cilj izbjeglica su uglavnom Njemačka i skandinavske zemlje, do kojih pokušavaju stići preko Mađarske i Hrvatske.

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.