Gecaj: Dijalog Beograda i Prištine će biti nastavljen

20 Jan 2016
1525 puta

Priština će nastaviti dijalog s Beogradom, ali zasad nije poznato kada i na koj razini, izjavio je zamjenik kosovskog ministra za lokalnu upravu Bajram Gecaj za Radio Slobodnu Evropu (RSE) na albanskom jeziku, a prenosi Tanjug.

 RSE konstatuje da Gecaj, međutim, nije ni demantirao ni potvrdio da li će premijer Isa Mustafa prisustvovati prvom sastanku s premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem u Briselu.

 "Nije potvrđeno da li će se krajem mjeseca biti sastanka. Ali, dijalog će biti nastavljen. Kada će biti sastanak vidjet ćemo i on može biti na različitim razinama. Dakle, nije sigurno da će sastanka premijera biti krajem ovog mjeseca. Zasad nije potvrđen sastanak na najvišoj razini", rekao je Gecaj.

Time se, kako se navodi, ipak odbacuju spekualcije pojedinih kosovskih medija da Mustafa navodno neće sudjelovat na narednom sastanku u Briselu sve dok Kosovo ne dobije viznu liberalizaciju.

Gecaj, naime, kaže da su odnosi Prištine s Briselom izgrađeni na osnovama povjerenja a ne uvjetovanja.

Pitanje liberalizacije viznog režima je vrlo značajno i premijer Kosova mu daje veliki značaj, ali i čitava vlada. Vjerujemo da je izuzetno značajno da se građanima Kosova da ista mogućnost kao i svim drugim europskim građanima. Ipak, mi nećemo razvijati odnose uvjetovanja s Europskom unijom, već partnerske odnose", naglasio je Gecaj.

(FENA) M.K.

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.