Tri godine nakon odluke Gradske skupštine Beograda Ulica Srđana Alekića i dalje neobilježena

21 Jan 2016
1335 puta

Nevladina organizacija "Pokret za toleranciju" pozvala je beogradskog gradonačelnika Sinišu Malog da postavi ploče s nazivom Ulice Srđana Aleksića u Novom Beogradu.

 Kako je priopćeno iz te nevladine organizacije, 2013. godine Gradska skupština Beograda donijela je odluku o preimenovanju dijela Ulice dr Ivana Ribara u Ulicu Srđana Aleksića, međutim, ploče s novim imenom ni tri godine nakon toga nisu postavljene.

 "Predstavnici Pokreta za toleranciju otišli su u srijedu, 20. siječnja u Ulicu Srđana Aleksića i doživjeli neprijatno iznenađenje jer ploču s nazivom ulice nisu našli. Više od dva sata smo tražili, pitali smo prometnu policiju - nisu znali, pitali smo komunalnu policiju - nisu znali, tražili smo na planu gradu - nismo našli, pitali smo građane - malo tko od njih je znao da živi u toj ulici jer dokumenta nisu mijenjali, a ni na jednom kutu ploča nije postavljena. Sve dok nam jedan fini čovjek nije rekao da smo na dobrom mjestu ali 'oni još ulicu nisu obilježili'", navodi se u priopćenju.

 Iz te nevladine organizacije podsjećaju da je Srđan Aleksić bio mladi Trebinjac kojega su pripadnici Vojske Republike Srpske 1993. pretukli jer je pokušao zaštititi svog prijatelja Bošnjaka Alena Glavovića, a od zadobivenih ozljeda šest dana kasnije Srđan je preminuo.

 "Srđan Aleksić je čovjek koji je dao svoj život tako što je izvršio ljudsku dužnost i zato nema objašnjenja niti opravdanja za odlaganje provođenja odluke koja će buduće generacije podsjećati na herojsko, ljudsko i plemenito djelo na koje svi trebaju biti ponosni", poručili su iz "Pokreta za toleranciju".

(FENA) G.P.

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.