Nestalo 13 afričkih sportista na Igrama Commonwealtha

12 Apr 2018
1569 puta

Još pet afričkih sportista prijavljeno je da je nestalo tokom Igara Commonwealtha, što je ukupan broj nestalih dovelo do 13, prenosi Anadolu Agency (AA).

David Gruvemberg, izvršni direktor Federacije Igara Commonwealtha potvrdio je da je pet sportista iz Kameruna, Sijera Leonea, Ugande i Ruande napustilo selo za sportiste u Southportu, predgrađu Golden Costa, koji je domaćin igara.

“Pokrenuli smo istragu o izvještajima koje smo dobili. Očigledno sve ovo moramo posmatrati veoma pažljivo. Sportisti imaju vize do 15. maja i za sada legalno borave u Australiji“, kazao je Gruvemberg.

U srijedu su iz kamerunskog tima objavili da je nestalo njihovih osam sportista. Victor Agbor Nso, šef kamerunske misije kazao je da je osam od 24 sportista nestalo iz svojih soba u sportskom selu.

Tokom Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine nestalo je sedam kamerunskih sportista. Afrički sportisti često bježe iz sela tokom događaja u razvijenim zemljama iz ekonomskih ili političkih razloga.

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.