Zvanično predstavljena 'Brazuca', zvanična lopta brazilskog SP-a

Zvanična lopta s kojom će se igrati utakmice svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu, Adidasova ''brazuca'', zvanično je predstavljena u Rio de Janeiru.

 

''Brazuca'' znači ''brazilski'' a odnosi se na brazilski način života. Lopta je prošla kroz najviše testiranja ikada, a tokom dvoipogodišnjeg testnog perioda isprobala su je neka od najzvučnijih imena sadašnjeg i nekadašnjeg nogometa, poput Ikera Casillasa, Danija Alvesa, Lionela Messija, Bastiana Schweinsteigera i Zinedina Zidana, te 30 timova iz deset zamalja s tri kontinenta.

''Brazucine'' boje simboliziraju tradicionalne brazilske narukvice, a sama lopta izrađena je naprednom tehnologijom koja će joj dati bolju stabilnost i aerodinamičnost, a nogometašima omogućiti bolju kontrolu lopte na terenu.

- Brazuca je izvanredna lopta. Prvenstvo se sada čini mnogo bližim, jedva čekam da zaigram u Brazilu s nevjerovatnom novom loptom - kazao je golman Real Madrida Casillas.

Dani Alves je dodao da je lopta fenomenalna, te da ju je lako kontrolisati na terenu. 

- Siguran sam da će igrači biti prezadovoljni. Sada sam još uzbuđeniji i jedva čekam prvu utakmicu - izjavio je Brazilac.

''Brazuca'' će se od danas i zvanično naći u prodaji u Adidasovim radnjama i zvaničnoj internet prodavnici FIFA.com. 

  

(Fena)

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.