Kantonalna nogometna liga ZDK: Gradina bolja od Proletera

Prošlog vikenda, utakmicama prvog kola počelo je takmičenje u Kantonalnoj ligi Zeničko-dobojskog kantona. Odigrane su tri utakmice, dok je susret u Žepču, gdje je trebala gostovati ekipa NK Nemila, otkazan.

Nezvanične informacije govore da je NK Nemila, čiji je stadion, podsjećamo skoro pa uništen u majskim poplavama i klizištima odustala od takmičenja u narednoj nogometnoj sezoni. Zvanične informacije će uslijediti tokom sedmice iz NS ZDK.

U Makljenovcu je u komšijskom derbiju NK Gradina iz Doboj Juga s minimalnih 1:0 pobijedila NK Proleter.

Pobjedu u gostima slavio je Tetovski Borac koji je u Visokom bio bolji od debitantna u ligi, ekipe Kosmosa.

Napredak i Vis iz Kosove su u Šijama igrali bez golova. Kada je u pitanju NK Gradina Doboj Jug,njihov trener Zajim Hozić ne krije ambicije da budu pri vrhu tabele.

Pobjeda nad komšijama u prvom kolu s pravom daje nadu i optimizam pred nedjeljni susret u Šijama, ovaj puta sa drugim komšijama.
'Mi smo klub znatno osvježili. Imamo dvije trećine novog igračkog kadra. Sve su to vrsni fudbaleri. Četvorica su nam došla iz Zenice, tačnije dva mlada igrača iz Fortune i dva iz Borca (Tetovo kod Zenice). Osim toga vratila su nam se naša tri ranija igrača,povratnici u klub koji ma je NK Gradina sve, jer su u Gradini učili i naučili svoje prve fudbalske vještine', kazao je trener Zajim Hozić naglasivši da u radu sa igračima na prvom mjestu mora biti fizička kondicija,disciplina i zalaganje na terenu,pa će fudbalsko gleslo ovog trenera maksimalno angažovanje svih devedeset minuta za gol više, vjerujemo polučiti i dobre rezultate.
Rezultati 1. kola: Šije: Napredak – Vis 0:0, Makljenovac: Gradina Doboj Jug – Proleter 1:0, Visoko: Kosmos – Borac Tetovo 1:2. i Žepče: Žepče – Nemila – nije odigrano. U drugom kolu sastaće se Vis iz Kosove i Borac iz Tetova, Proleter iz Makljenovca i Žepče i u Šijama komšijski derbi Napredak-Gradina Doboj Jug. Još je neizvjestan susret Nemile i Kosmosa iz visokog. Sve utakmice bi se trebale igrati u nedjelju od 16,30 sati.

(Miralem Begić)

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.