FIFA: Izbori po planu, svjetska prvenstva ostaju u Rusiji i Kataru

27 Maj 2015
2500 puta

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) pozdravlja istragu korupcije koja se provodi protiv njezinih članova, nakon hapšenja šestorice dužnosnika FIFA u Zurichu.

FIFA je saopštila da će, uprkos hapšenju, održati izbore za predsjednika te organizacije koji su planirani 29. maja, a na kojima su kandidati aktuelni predsjednik FIFA Seep Blatter i jordanski princ Ali bin Al Hussein.

Također, FIFA je saopštila kako će svjetska prvenstva 2018. i 2022. biti održani u Rusiji i Kataru, kako je planirano.

Kako Tanjug prenosi agenciju Reuters, FIFA je na konferenciji za novinare saopštila da će potpuno sarađivati s istražnim tijelima u vezi istrage koja se vodi povodom optužbi za korupciju njezinih dužnosnika.

Među uhapšenima u jutrošnjoj akciji policije u luksuznom hotelu u Zurichu bili su i potpredsjednici FIFA Jeffrey Web i Euhenio Figerado.

Hapšenje dužnosnika FIFA uslijedilo je na zahtjev američkih vlasti za izručenje zbog korupcije i primanja mita od oko 100 miliona dolara od ranih devedesetih godina do danas.

 

(Fena) gp

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.