Biciklisti iz Kragujevca krenuli put Mostara

Iz Kragujevca put Mostara danas je krenulo 15 biciklista unutar jedinstvene međunarodne sportske manifestacije "Tandem biciklistički maraton" koja se održava 12. godinu zaredom, a u kojoj sudjeluju i osobe s invaliditetom.

 U ovom maratonskom pohodu sudjeluju biciklisti kluba Radnički, rekreativci i slabovidne osobe, koji će voziti 420 kilometara, u četiri etape, kako bi 26. srpnja stigli u Mostar.

  Biciklisti će voziti na relaciji Kragujevac-Užice-Višegrad-

Sarajevo-Mostar         

 Organizator ovog tandem-biciklističkog maratona je Paraolimpijskim akademija "Junior," a pokrovitelji su Veleposlanstvo BiH u Srbiji, gradovi Kragujevac i Mostar.
Glavni tajnik akademije Junior Goran Nikolić u izjavi Tanjugu je rekao da je cilj biciklističkog maratona unapređenje prekogranične suradnje.

  Za 11 godina maratonskih pohoda na relaciji Kragujevac-Užice-Višegrad-Sarajevo-Mostar, tandem biciklisti su pokrenuli brojne inicijatve koje su dale doprinos obnavljanju prekogranične regionalne suradnje i pokretanje niza projekata od izuzetnog značaja za položaj osoba s invaliditetom koji su u našoj regiji znatno zastupljena populacija, rekao je Nikolić.

  Među sudionicima maratona je i rekreativni biciklist Miroslav Aksentijević koji je rekao da je godinama kamerom snimao taj maraton, a da od prošle godine i vozi bicikl.

  Ovo je most prijateljstva između Kragujevca i svih gradova kroz koje prolazimo, most koji zbližava i spaja ljude, rekao je Aksentijević.

 Tandem biciklisti će u Mostaru nazočiti manifestaciji skakanja sa Starog mosta u Mostaru.

(Fena) gp

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.