Nogometna liga ZDK-a kreće krajem augusta

22 Jul 2016
1852 puta

Natjecateljska komisija Nogometnog saveza Zeničko-dobojskog kantona izvršila je žrijeb među učesnicima "Kantonalne nogometne lige ZDK u sezoni 2016./2017."

Prije službenog žrijebanja predsjednik natjecateljske  komisije Izudin Ibrahimkadić saopćio je da će u Ligi sudjelovati dvanaest klubova s područja ovog saveza, jer je Nogometni klub "Zmaj" iz Buzić-Mahale kod Visokog, inače prvak Kantonalne lige ZDK za prošlu sezone, odustao od nastupa u Drugoj ligi Federacije BiH, grupa “Centar”, i da se opredijelio da naredne sezone ponovo igra Kantonalnu ligu ZDK.

U novom prvenstvu Kantonalne nogometne lige ZDK, koje  počinje posljednjeg vikenda u augustu, u prvom kolu sastaju se Stupčanica Olovo – Kosmos Visoko, Zmaj Buzića Mahala – Vis Kosova, Rudar Breza – Borac Tetovo, Napredak Tešanj – Gradina Doboj Jug, Fortuna Zenica – Proleter Makljenovac i Nemila – Moševac.

Jedna od organizacijskih novosti u Nogometnom savezu Zeničko-dobojskog kantona je da se od ove sezonu Liga ZDK uvodi u informatički COMET sistem, koji treba dodatno poboljšati kvalitet organizacije cijelog natjecanja.  

(FENA) E.F.

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.