Ozlijeđeno 12 policajaca nakon ubistva američkog crnca

21 Sep 2016
1092 puta

Dvanaest policajaca ozlijeđeno je sinoć u Charlottei, u Sjevernoj Karolini. Do sukoba je došlo nakon ubistva američkog crnca kojega je ubio policajac, također crnac. Po medijima ozlijeđen je i zasad još neutvrđen broj civila.

Nakon smrti Keitha Lamonta (43), prosvjednici su se okupili blizu mjesta gdje je ubijen s transparentima na kojima je pisalo "I životi crnaca su važni" te uzvikujući "Bez pravde nema mira". Scott je bio u parkiranom automobilu i imao je oružje, tvrdi policija. Njegovi bližnji i svjedoci kažu da je bio nenaoružan.

U sukobima je ozlijeđeno 12 policajaca od kojih je jedan pogođen u glavu kamenom, objavila je na Twitteru policija Charlotte-Mecklenberga. Ti su policajci ozlijeđeni dok su štitili našu zajednicu tijekom prosvjeda, dodaje policija.

Lokalna tv stanica WSOC-TV istaknula je da je policija morala pribjeći oružju i suzavcu kako bi suspregnula bijes gomile. Nekoliko je policijskih vozila napadnuto i oštećeno.

Odgovoran za smrt Keitha Lamonta Scotta, policajac Brentley Vinson, smijenjen je s dužnosti.

HRT

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.