Sve više Palestinskih žrtava u nastavku Izraelske ofanzive

16 Jul 2014
2395 puta

Jedna žena i djete nalaze se među troje ubijenih u srijedu u izraelskom zračnom udaru na jugu pojasa Gaze, pa je ukupan broj poginulih dostigao 208, saopćila je palestinska hitna pomoć.

 

Meta najnovijeg udara bila je kuća porodice Al Daka u Khan Younisu, a u tom napadu je još pet osoba ranjeno. Među poginulima je desetogodišnji dječak i 65-godišnja žena.

Očevici su rekli da je raketa također pogodila jedno vozilo u istočnom dijelu grada. Današnji broj žrtava porastao je na 11, a svi su poginuli na jugu pojasa Gaze, prenosi agencija Tanjug.

Ranije su u udaru na kuću u Rafahu ubijena dvojica muškaraca i ubrzo potom jedan mladić, koji je indetifikovan kao pripadnik islamskog džihada. U trećem udaru stradao je još jedan Palestinac. U Khan Younisu jutros je poginuo jedan 19-godišnjak, a djelovali su i tenkovi na istočni dio grada, ubivši jednu osobu.

U ofanzivi koja je danas nastavljena deveti uzastopni dan, ranjeno je više od 1.550 Palestinaca. Sudeći po podacima Palestinskog centra za ljudska prava, sa sjedištem u Gazi, više od 80 posto žrtava su civili.

U Izraelu je poginuo jedan civil, koji je sinoć podlegao ranama od šrapnela u raketiranju graničnog prijelaza Erez. Četvoro Izraelaca je ozbiljno ranjeno.

Od početka najnovijeg vala nasilja 8. jula, 990 raketa iz Gaze je ispaljeno na Izrael i 244 je oborio protivraketni sistem "gvozdena kupola" do ponoći 15. jula, saopćila je vojska.

Od ponoći su još 24 ispaljene na Izrael i 10 je presretnuto. Izrael je od početka ofanzive "Zaštitni rub" ciljao više od 1.750 "terorističkih meta" širom pojas Gaze na obali Sredozemnog mora.

(Fena) jc

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.