Izrael zatvara naselja u istočnom Jerusalemu

14 Okt 2015
1495 puta

Naselja u Istočnom Jerusalemu od danas će biti zatvorena, te okružena sigurnosnim snagama.

Ova mjera, kako navodi Agencija Anadolija, rano jutros odobrena je iz kabineta za sigurnost Izraela čime je policiji dato da odredi koje dijelove grada će zatvoriti nakon višednevnih sukoba između Palestinaca i izraelske policije. Iz vojske Izraela potvrdili su kako će šest svojih jedinica poslati kao podršku policiji zemlje.

Podsjećajući na posljednje palestinsko-izraelske sukobe u Jerusalemu, izraelski premijer Benjamin Netanyahu kazao je kako će se "obračunati s napadačima koji ubijaju građane Izraela".

"Svako ko podigne ruku na nas, skupo će platiti", rekao je Netanyahu.

On je također, ponovio optužbe protiv palestinskog predsjednika Mahmouda Abbasa i drugih lidera za poticanje napada na Izraelce.

Kompleks Al-Akse kojeg podjednako smatraju svetinjama i Palestinci i Jevreji, a koji se nalazi na dijelu Istočnog Jerusalema, skoro mjesec dana je zatvoren za palestinske vjernike mlađe od 50 godina. Ovo mjesto najčešće je poprište sukoba dvije vjerske grupe.

(Fena) bdž

{fcomment}

 

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.