Kim Jong Un naredio izvođenje novih nuklearnih proba

11 Mar 2016
1020 puta

Sjevernokorejski čelnik Kim Jong Un posmatrao je probno lansiranje balističkih projektila i naredio je da njegova zemlja poboljša kapacitete za izvođenje nuklearnog napada novim nuklearnim probama, javila je u petak državna novinska agencija KCNA.

U agencijskoj vijesti se ne navodi kada i gdje je proba izvedena, ali se vjeruje da se radi o sjevernokorejskom poligonu za lansiranje kratkometnih projektila s kojeg su u četvrtak lansirane dvije kratkometne rakete koje su letjele 500 kilometara i pale su u more.

- Dragi drug Kim Jong Un izjavio je da se mora intenzivirati rad na poboljšanju kapaciteta za nuklearni napad i naredio je borbene zadatke na nastavku nuklearnih proba kako bi procijenio snagu novih nuklearnih bojevih glava i poboljšanje kapaciteta za nuklearni napad - navodi se u vijesti KCNA.

Državni mediji ranije su naveli riječi sjevernokorejskog čelnika da je njegova zemlja minijaturizirala nuklearne bojeve glave kako bi ih postavila na balističke projektile.

Napetosti su naglo porasle na Korejskom poluotoku nakon što je Sjever izveo četvrtu nuklearnu probu u januaru i ispalio je dugometnu raketu prošlog mjeseca navodeći Vijeće sigurnosti UN-a da usvoji rezoluciju s novim sankcijama za tu zemlju, prenosi Reuters.

(FENA) B.D.

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.